Help kinderen met een handicap naar school

Bram heeft een zware handicap. Toch kan hij naar school. Dankzij de Samen naar School klas van NSGK kan hij zich ontwikkelen en ontmoet hij andere kinderen. Hij leert meer dan deskundigen ooit hadden gedacht. En van buitenbeentje is hij een bekende geworden in zijn buurt. Daar geniet hij enorm van!

Maar niet alle kinderen zoals Bram hebben het geluk dat er een Samen naar School klas in de buurt is. Meer dan 10.000 kinderen met een handicap gaan helemaal níet naar school. Zo veel kinderen in Nederland die geen onderwijs krijgen. En dat terwijl elk kind kan leren.

Dat bewijzen de Samen naar School klassen: speciale klassen voor kinderen met een ernstige beperking binnen een gewone school. In hun eigen lokaal krijgen ze onderwijs op maat, met alle zorg en ondersteuning die ze nodig hebben. En waar mogelijk doen ze gewoon mee met de andere leerlingen, tijdens het kringgesprek, de muziekles, gym of het speelkwartier.

En dat werkt! Er zijn inmiddels 23 Samen naar School klassen in Nederland, waar kinderen met en zonder handicap samen spelen en leren. Dat is een mooi begin, maar nog lang niet voldoende. Er zijn nog veel meer kinderen zoals Bram die ook graag naar school willen. Gewoon in hun eigen buurt, samen met broertjes, zusjes en buurkinderen.

Help jij mee? Met het geld dat jij inzamelt voor de Madurodam Marathon, geef jij kinderen als Bram de kans. Met € 17.500 kunnen we een Samen naar School klas starten. Dus loop mee met de Madurodam Marathon en schakel al je vrienden en familieleden in. Samen zorgen we ervoor dat ieder kind naar school kan!

Schrijf je in!

Meer weten over het project 'Samen naar School' van NSGK? Je leest er alles over op de website van NSGK.