Vrijwilligers

Help jij mee om van de 3e editie van de Madurodam Marathon een succes te maken? We kunnen jouw hulp goed gebruiken! Wij zijn voor de volgende taken nog op zoek naar vrijwilligers: 

 

  • vrijwilliger - 08.00 - 17.00 uur  

Als vrijwilliger help je de hele dag mee aan de voorbereiding, uitvoering en het weer opruimen van de Madurodam Marathon. Gedurende de dag moet er enorm veel gebeuren en we kunnen jouw hulp daar goed bij gebruiken. Taken die door de vrijwilligers worden gedaan zijn als volgt:

 

Start: Hier ga je helpen om het startevenement op het voorplein bij Madurodam op te bouwen. Met de juiste hoeveelheid spierballen zorgen we er samen voor dat alles op tijd klaar staat. Als dit gebeurd is, ga je helpen bij de start van het evenement. De honderden kinderen, die in verschillende waves vertrekken, kunnen niet wachten om te beginnen met hun marathon. Samen met de andere vrijwilligers begeleid je deze startmomenten en zorg je ervoor dat de kinderen een topdag hebben om niet snel te vergeten.

Registratie: Op de busparkeerplaats wordt een registratiebalie ingericht waar de deelnemers hun startnummer ophalen. Met een vrolijke glimlach sta jij alle kinderen/hun ouders te woord en zorg je dat iedereen het juiste startnummer krijgt. Ook wanneer er vragen zijn ben jij één van de aanspreekpunten. Samen met de andere vrijwilligers zorg je ook voor de op- en afbouw van de registratiebalie.

Finish: De marathon heeft dit jaar haar start en finish op het voorplein. Samen met de andere finish vrijwilligers zorgen dat we alle deelnemers vervolgens een geweldig moment beleven. Wanneer alle kinderen gefinisht zijn, en het evenement op z’n eind loopt, zorgen we er met z’n allen voor dat de afbouw van het evenement vlekkeloos verloopt.

Op basis van de aanmeldingen verdelen wij de vrijwilligers over de drie bovenstaande functies, zodat iedereen ruim op tijd klaar is voor de start. Heb je een voorkeur voor functie, dan kun je dit aangeven in het opmerkingen veld. We proberen iedereen zoveel mogelijk naar voorkeur in te delen! Als vrijwilliger kun je gedurende de hele dag gebruik maken van de beschikbare catering en ontvang je twee kaartjes om op een later moment het park te bezoeken.

Meld je hier aan als dagvrijwilliger.

 

  • Route vrijwilliger - 11.00 - 15.00 uur

Kun je niet de hele dag helpen, maar vind je het wel leuk om een aantal uur te helpen, dat komt goed uit! Tijdens de Marathon hebben we enorm veel vrijwilligers nodig om alle deelnemers de juiste route te laten lopen en iedereen extra aan te moedigen. Daarnaast ben je ook het aanspreekpunt voor andere mensen, die bijvoorbeeld de route willen kruisen of nieuwsgierig zijn welk evenement er bezig is. Lijkt dit jou leuk om te doen? Schrijf je dan nu snel in.

Meld je hier aan als route vrijwilliger.

 

  • Fotograaf - 11.00 - 16.00 uur 

Doe jij in je vrije tijd niets liever dan foto’s maken? Dan kunnen we jouw hulp bij de Madurodam Marathon ook goed gebruiken! Tijdens het evenement maak je foto’s van alle kinderen die meelopen, probeer je de sfeer goed vast te leggen en zorg je ervoor dat er van alles beeldmateriaal is. De deelnemers zullen je eeuwig dankbaar zijn!

  Meld je hier aan als fotograaf.

 

Er zijn een paar regels verbonden aan het vrijwilligerswerk voor de Madurodam Marathon:

  • De minimumleeftijd is 16 jaar. Verkeersregelaars langs het parcours moeten minimaal 18 jaar zijn.
  • Volg de instructies die je krijgt altijd goed op.
  • Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor de tijd die zij investeren of reiskosten
  • Vrijwillig helpen betekent niet vrijblijvend helpen. Na aanmelding rekenen we op je komst!

 

Lijkt het je leuk om op zondag 4 oktober te helpen bij de Madurodam Marathon?

Meld je dan hier aan.

 

Mocht je vragen hebben, stuur een mail naar info@madurodammarathon.nl.