Zo werkt het

Ben jij er klaar voor een marathon te lopen in een wereldstad en geld op te halen voor het goede doel? Dan is dit is wat je moet doen:

 1. Alleen kinderen aan de start
  Bij de Madurodam Marathon staan alleen kinderen aan de start. Kinderen (tot 16 jaar) die alleen of met vriendjes en vriendinnetjes willen lopen, kunnen meedoen Kids Only Run.

 2. Kies je afstand
  Bij de Kids Only Run kun je kiezen voor een marathon, 1,69 km of een dubbele afstand 3,2 km. Voor Race Runners die niet zelfstandig kunnen of durven racen is een aparte afstand van 500 meter. Deze gaat wel over hetzelfde parcours als de andere runs.

 3. Inschrijven als team of individueel?
  Loop je als individu of maak je een eigen team. Schrijf je dan in Kids Only Run.  Je kunt je aansluiten bij een bestaand team of zelf een nieuw team aanmaken. In dat geval schrijft ieder teamlid zich apart in. Door dezelfde teamnaam te gebruiken, is iedereen verzekerd van een startbewijs en start je tegelijkertijd. Het inschrijfgeld is €12,50. Hoe dichter we bij de startdatum komen van 4 oktober 2020 hoe hoger het inschrijfgeld wordt. Schrijf je dus snel in! 

 4. Wil je als school meedoen? Ook dat is mogelijk! Op deze pagina lees je hoe je als school kan inschrijven.

 5. Maak je actiepagina
  Je teampagina of persoonlijke pagina helpt je om geld in te zamelen. Je kan deze pagina aantrekkelijk maken met foto's en filmpjes. Op deze pagina geef je ook aan hoeveel geld je (al dan niet met je team) je wilt ophalen voor het Gehandicapte Kind. Let op wij hebben hier al een minimum ingegeven. Super natuurlijk als je dat haalt, hier hebben we ook allerlei tips voor. Mocht je net niet halen is er geen man overboord en mag je gewoon meelopen. We zijn superblij dat je je in wilt zetten voor het goede doel.

  Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een e-mail met een link waarmee je zelf een wachtwoord kunt instellen. Je gebruikersnaam is je e-mailadres. Hiermee kun je je eigen pagina helemaal maken zoals je zelf wil!

 6. Voltooi jouw inschrijving
  Nadat je alle belangrijke gegevens hebt ingevuld en hebt aangegeven of je supporters mee wil nemen en dus een toegangskaart voor Madurodam wilt aanschaffen, hoef je alleen nog maar het inschrijfgeld te betalen. Dat kan heel eenvoudig via iDEAL.

 7. Werf je sponsors
  Na je inschrijving ben je helemaal klaar om op zoek te gaan naar sponsors. Weet je nog niet precies hoe en kun je wel wat hulp gebruiken? Op deze pagina hebben we een aantal handige tips voor je op een rij gezet.

 8. Toegang tot Madurodam.
  Deelnemers die inschrijfgeld hebben betaald, hebben toegang tot het parcours en Madurodam. Supporters die ook Madurodam in willen moeten bij de inschrijving een toegangsbewijs kopen voor Madurodam voor €5 (normale prijs 21,50). Op de dag zelf zijn er geen losse toegangsbewijzen te koop dit in het kader van maatregelen rondom COVID-19.

 9. Verantwoord hardloop evenement organisatie
  Bij de uitvoering van de run houden we uiteraard rekening  met de geldende maatregelen gesteld door het RIVM. Hiermee willen we een veilige omgeving creëren voor alle deelnemers, vrijwiligers, supporters en betrokkenen. Op dit moment is voor kinderen <18 jaar toegestaan om samen te sporten waarbij de 1,5 meter maatregel niet geldt. Uiteraard is dit wel van toepassing op de supporters. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19

 

Wil je weten hoe het vorig jaar was? Bekijk hier de aftermovie van de Madurodam Marathon 2019

 

Wil je niet meelopen maar wel meehelpen?

We kunnen jouw als vrijwilliger goed gebruiken. Op de vrijwilligerspagina lees je hoe je je als vrijwilliger kan aanmelden. Ook bij de inzet van vrijwilligers houden wij rekening met de geldende maatregelen van het RIVM.