Madurodam Marathon maakt nieuw parcours bekend

25-09-2020 | 11:30

Een marathon langs het Binnenhof én door de kleedkamer van Oranje met de Cup die het Nederlands Elftal in 1988 won. Alles is mogelijk tijdens de Madurodam Marathon op zondag 4 oktober. Vandaag werd het parcours bekendgemaakt van de derde editie van de allerleukste run voor kinderen in Madurodam. De deelnemers rennen langs hoogtepunten in Nederland én door de attracties heen.


Net als bij andere marathons loopt het parcours langs bijzondere highlights, uit heel Nederland. De deelnemers starten net als voorgaande jaren op het George Maduroplein, vóór de entree van Madurodam. Hierna lopen zij buitenom Madurodam heen, met onderweg het Dunea waterpunt, en rennen via de leveranciersingang het park weer in. De run heeft iets weg van een ‘urban trail’: de deelnemers gaan dwars door de attractie Zo Groot Is Oranje en door één van de werkplaatsen. Een plek waar je als gewone bezoeker van Madurodam nooit komt. Via de foyer, door de vuurtoren finishen de deelnemers op het voorplein van het Haagse attractiepark.     

Samen Spelen

De Marathon Madurodam is een marathon, die past bij de Haagse attractie: voor en door kinderen, voor iedereen toegankelijk én als sponsorloop voor een goed doel. De Madurodam Marathon is één van de evenementen die Madurodam Kinderfonds organiseert om kinderen in staat te stellen verbinding te maken met anderen ongeacht leeftijd of achtergrond: als deelnemer halen kinderen geld op voor het project ‘Samen Spelen’ van het Gehandicapte Kind. Kinderen met een handicap spelen vaak alleen. Niet omdat ze dat willen, maar omdat er weinig plekken zijn die toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. Daardoor missen ze vriendjes in hun buurt wat leidt tot eenzaamheid. Het Gehandicapte Kind zorgt er met steun van donateurs onder andere voor dat speeltuinen worden aangepast zodat álle kinderen er sámen kunnen spelen. Zo wint ieder kind!

Aan de start verschijnen dit jaar alleen kinderen. De marathon is geschikt voor renners met en zonder beperking. Net als vorig jaar kunnen racerunners ook weer deelnemen, zowel met de marathonafstand van 1,69km (zelfstandig) als, met begeleiding door andere kinderen, op een parcours van 500 meter dat door het park loopt en de start en finish heeft op het voorplein.

Bijzondere editie

Gezien de bijzondere tijd waarin wij verkeren heeft Madurodam maatregelen genomen voor de veiligheid van de deelnemers, supporters en vrijwilligers. Er staan alleen kinderen aan de start. Kinderen mogen samen sporten en gaan met elkaar de Madurodam Marathon rennen. Publiek is welkom tijdens de run om langs het buitenparcours en bij de start en de finish de kinderen aan te moedigen.  Ouders kunnen bij de inschrijving van hun kinderen tegen gereduceerd tarief een toegangsbewijs voor Madurodam kopen. Na de run kunnen de ouders met hun kinderen nog een bezoek brengen aan het park. Door deze maatregel kan Madurodam de supporters, die 1,5m afstand moeten houden, reguleren.

Schrijf je nog snel in!

Er zijn nog plekken beschikbaar voor de allerleukste run voor kinderen door het mooiste van Nederland. Inschrijven vanaf 12,50 euro. Aanmelden kan via de website: www.MadurodamMarathon.nl.