Madurodam Marathon voor de 2e keer een groot succes

10-10-2019 | 15:00

Met zo’n 350 deelnemers waarvan ruim de helft kinderen (!!) was de tweede editie van de Madurodam Marathon opnieuw een groot sportief succes. Door actief fondsenwerven door de deelnemers hebben bijna 1800 geldgevers ervoor gezorgd dat er tot nu toe ruim 30.000 euro is opgehaald.

Het goede doelen fonds van Madurodam, het Madurodam Kinderfonds, verdubbeld het door alle deelnemers opgehaalde bedrag waardoor er inclusief de veiling ruim 63.000 euro naar het Het Gehandicapte Kind gaat.

Wat een geweldig resultaat waar we alle deelnemers en alle gulle gevers enorm voor bedanken

Met het totaalbedrag kunnen bijna 4 ‘Samen naar School’-klassen gerealiseerd worden. Dit is het project van Het Gehandicapte Kind waar het ingezamelde geld aan ten goede komt. Het maakt het mogelijk dat (zwaar) gehandicapte kinderen toegang kunnen krijgen tot speciaal onderwijs in de omgeving van een reguliere school zoveel mogelijk in hun eigen buurt. Hierdoor is er meer kans voor deze kinderen om mee te doen en vriendjes te krijgen.

Henk-Willem Laan, directeur van Het Gehandicapte Kind, is blij het behaalde resultaat: “Als ouder van een gehandicapt kind weet ik als geen ander hoe belangrijk het is voor kinderen om niet aan de zijlijn te moeten staan, maar gewoon mee te kunnen doen. De Madurodam Marathon geeft kinderen én hun ouders de kans om dit samen te beleven.”

Minister Bruno Bruins en Douwe Bob

Na een uitgebreide warming-up gaf Minister Bruno Bruins stipt om 13:00 uur het startschot. Net als bij andere stadsmarathon kwamen de deelnemers vervolgens langs talloze stedelijke hoogtepunten, zoals de Amsterdamse Dam, het Haagse Vredespaleis en luchthaven Schiphol. Dit jaar kregen de deelnemers bovendien een uniek kijkje achter de schermen: ze kwamen namelijk dwars door twee attracties én een van de werkplaatsen van Madurodam, een plek waar bezoekers normaal gesproken nooit komen. Net als vorig jaar was ook de populaire singer-songwriter Douwe Bob, ambassadeur van Het Gehandicapte Kind, van de partij. Dit keer niet om te rennen, maar om een privéconcert op zijn boot te veilen ter verhoging van de totale opbrengst. Douwe Bob: “Te veel kinderen kunnen door een handicap niet meedoen op school en zijn daarom eenzaam. Ik zet me er graag voor in dat kinderen met een handicap naar een gewone school kunnen en daar vriendjes kunnen maken. Gewoon, lekker in de buurt.”

Team Den Haag FM

Het meest diverse team was zonder twijfel Team Den Haag FM, dat naast presentatoren Justin en Rogier bestond uit diverse bekende Hagenezen, waaronder nachtburgemeester van Den Haag Sjoerd Schuylenburch, volkszanger Mike Peterson en presentatrice Jessica Mendels. De zeventienjarige Ties Brink, oud-burgemeester van Madurodam, liep mee als Team Captain.

Het onmogelijke mogelijk maken

De Madurodam Marathon is niet alleen leuk om mee te doen, maar helpt vooral andere kinderen. Het is één van de evenementen die Madurodam jaarlijks organiseert om jongeren in staat te stellen verbinding te maken met een ander, iets voor een ander te doen én er voor anderen te zijn.

Joris van Dijk, directeur van Madurodam: “Deze kindermarathon maakt voor vele kinderen het onmogelijke mogelijk. Noteer daarom 4 oktober 2020 in je agenda: de eerste zondag van oktober staat in het teken van de Madurodam Marathon.