Inspiratie nodig? Met deze ludieke acties haal je nog meer geld op!

24-09-2019 | 14:05

We hopen dat jij als deelnemer of jullie met je team veel geld ophaalt voor het Gehandicapte Kind. Dat kan op heel veel manieren. Ter inspiratie hebben we een aantal mogelijke acties voor je op een rij gezet waarmee je nóg meer geld kan ophalen voor het gehandicapte kind.

 

Actie 1. Bak ze bruin!

Koekjes, donuts, brownies, of hele taarten. Draai jij je hand er niet voor om? Verkoop ze voor het goed doel! Op een braderie, een marktje, tijdens de personeelsborrel, op school of langs de deuren. Er zijn altijd wel mensen te vinden die trek hebben in iets lekkers en graag het goede doel steunen.

Actie 2. Alle flessen verzamelen!

Je kunt natuurlijk het statiegeld van je eigen lege flessen verzamelen, maar het kan groter. Help ook je buren, familieleden en vrienden om snel van hun lege flessen af te komen? Verzamel zoveel mogelijk lege flessen en lever ze in bij de supermarkt in jouw buurt. Dat levert garandeert een mooie opbrengst op.

Actie 3. Garage sale

De troep van de één is een schat voor de ander. En misschien wel een mooie opbrengst voor het Gehandicapte Kind. Organiseer en echte garage sale en vermeld duidelijk dat de opbrengst voor het goede doel is. Misschien kun je het wel combineren met tip 1!

Actie 4. Bday-give-away

Vier je verjaardag groots! En vraag je gasten hun envelopjes goed te vullen voor het Gehandicapte Kind. Vergeet ze niet op een passende manier te bedanken. 

Actie 5. Heitje-voor-een karweitje

Terug van weggeweest: het heitje-voor-een kwarweitje. De auto wassen, de ramen lappen, de hond van de buurvrouw uitlaten, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er geld voor vragen! Met heitjes voor karweitjes kun je heel veel geld ophalen voor het Gehandicapte Kind.

Actie 6. Filmmarathon

Niet de Madurodam Marathon, maar een filmmarathon. Het enige wat je nodig hebt is een beamer, dekens en veel kussens, hapjes, drankjes en natuurlijk een stapel goede films. Klinkt perfect toch? Nodig al je vrienden uit en vraag om een kleine bijdrage voor het goede doel. Make them an offer they can’t refuse.

Actie 7. Spelletjesavond

Nodig al je vrienden uit voor een ouderwetse spelletjesavond. Zin in een potje Monopoly? Lever eerst je geld maar in. Voor een kleine bijdrage verzorg jij een tiptop avond met hapjes, drankjes en de leukste spelletjes.

Actie 8. Thuisrestaurant

Hee jij daar, Jamie, Gordon, of Yvette. Sta jij bij vrienden bekend als sterrenkok? Maak je van je huiskamer een thuisrestaurant. Vraag per gast een bijdrage voor de maaltijd én wat extra’s voor de Madurodam Marathon.