Feline zet tandje bij voor Madurodam Marathon  

25-09-2019 | 10:00

Team Feline gaat hard! Feline (8) weet met haar familie veel sponsorgeld op te halen voor de Madurodam Marathon. Komt het door de roze schatkistjes, het sterke verhaal of misschien door Feline zelf, die niet schroomt om ook de kroeg in te stappen om geld op te halen?

Gewoon, lekker rennen met pappa. Dat is wat Feline wilde wanneer ze haar vader aanmoedigde bij hardloopevenementen. Omdat ze cerebrale parese heeft, bleef het voor haar bij een stukje rennen om het huis. Ze loopt moeilijker en haar zicht is niet zo goed. Geen evenementen met juichende supporters dus. Tot vorig jaar, toen ze hoorde van de Madurodam Marathon. Een kleine, mooie route waar iedereen aan mee kan doen. En nog eens voor het goede doel ook. Vader Raymond: “Het is natuurlijk superleuk om mee te doen, met elkaar. Dat blijft bijzonder. Feline loopt lekker in haar eigen tempo. Vorig jaar renden we elke keer 100 meter en deden daarna rustig aan. Het kan allemaal.”

Het doel waar de lopers voor zich inzetten, is het project Samen naar School van het Gehandicapte Kind. Zodat kinderen met een handicap naar een gewone school kunnen en daar vriendjes maken. Gewoon, lekker in de buurt. Afgelopen week zette Feline een paar tandjes bij om geld op te halen voor dit project. Berichten op social media werken goed, sommige teams weten aandacht te krijgen van de lokale pers. Maar wat voor team Feline vooral werkt, is Feline zelf.

Raymond: “Met haar roze schatkistje, een zelfgemaakte spandoek en een goed verhaal gaan we gewoon op pad. Naar de kermis in het dorp bijvoorbeeld, of naar de bloemencorso. Mensen geven graag. Een grote klapper maakten we in café Hogenboom. Feline ging op de bar zitten en vertelde wat ze gaat doen in Madurodam en waarom. In een uurtje tijd hadden € 384 opgehaald! En een glaasje Fanta voor Feline.”

Volgen vader en dochter nog een speciale training om goed voorbereid te  zijn voor 6 oktober? “Als het zo uitkomt”, lacht Raymond. “Wanneer ik even naar het dorp wandel voor een boodschap, gaat Feline lopend mee. Om te trainen, maar vooral ook voor de gezelligheid.”

Wil jij net als Feline nog meer geld ophalen? Op deze pagina hebben we een aantal ludieke acties op een rij gezet.