Inschrijvingen tweede editie Madurodam Marathon van start

20-08-2019 | 00:00

Madurodam en NSGK laat kinderen weer lopen

Ook dit jaar kunnen kinderen weer een sportprestatie van formaat neerzetten in de leukste stad van Nederland: Madurodam. Het Haagse themapark organiseert op zondag 6 oktober voor de tweede keer haar eigen kindermarathon, samen met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Tijdens de Madurodam Marathon leggen deelnemers de traditionele 42 kilometer af, maar dan op een schaal van 1:25, oftewel 1,69 kilometer. Net als bij de eerste editie komen de deelnemers samen in actie voor een goed doel: het ‘Samen naar School’-project van het NSGK. Zo wint ieder kind!

De Madurodam Marathon is dus leuk om mee te doen én helpt andere kinderen. Het is één van de evenementen die Madurodam, van oorsprong zelf een fondsenwerver, organiseert om kinderen in staat te stellen verbinding te maken met een ander, en er voor anderen te zijn.

“Sporten werkt verbindend, zeker als het niet om de winst gaat en er een goed doel aan is gekoppeld”, licht Marianne Aalders, woordvoerder van Madurodam, toe. “De marathon op ‘Madurodam-schaal’ maakt het voor ieder kind mogelijk om een topprestatie neer te zetten. Voor kinderen met een handicap zelfs een prestatie die ze zelf misschien nooit voor mogelijk hadden gehouden. Dat is het bijzondere aan de Madurodam Marathon.”

Stadsmarathon zonder drempels: ieder kind kan meedoen

De Madurodam Marathon is een stadsmarathon voor kinderen, maar waar iedereen aan mee kan doen. Van buurvrouw tot opa, van tante tot neef. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 1,69 km en 3,2 kilometer. De marathon is geschikt voor renners zonder beperking, blindrunners én non-runners. Net als vorig jaar kunnen racerunners natuurlijk ook deelnemen, zowel met de reguliere kidsrun (samen met een begeleider) als zelfstandig op een speciaal parcours van 500 meter. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om als bedrijfsteam mee te doen.

Net als vorig jaar vindt de start van de Madurodam Marathon vindt plaats op het George Maduroplein, voor de entree van Madurodam. De deelnemers gaan vervolgens achter het park langs. De laatste meters leggen zij af door Madurodam zelf, met als hoogtepunt de finish middenin het park.

Succesvolle eerste editie in 2018

De inspiratie voor een Madurodam Marathon kwam van andere steden: “Wij vonden het niet meer dan logisch dat Madurodam – na wereldsteden als New York, Amsterdam en Rotterdam – ook een eigen stadsmarathon organiseerde. Want geef toe: een finish die meer tot de verbeelding spreekt is nauwelijks denkbaar, met heel Nederland aan je voeten! Maar de marathon moest wel op een manier georganiseerd worden die bij ons past: voor en door kinderen, voor iedereen toegankelijk en voor een goed doel. En gezien het succes van de eerste editie in 2018 bleek dit een schot in de roos.”

Dankzij de sportprestaties van ruim 250 deelnemers en de verdubbelaar die ingezet werd door Madurodam Kinderfonds werd in 2018 ruim 50.000 euro opgehaald voor het bijzondere project van NSGK, ‘Samen naar School’. Dit project geeft de keuze om kinderen met een (zware) handicap ook naar een reguliere school te laten gaan. Ieder jaar zijn er in Nederland namelijk ruim 10.000 kinderen die niet naar school kunnen vanwege een handicap, en daardoor ook geen onderwijs krijgen. Met de opbrengst van de Madurodam Marathon 2018 konden er maar liefst 3 ‘Samen naar School’-projecten opgestart worden. Madurodam en NSGK hopen deze editie - gezien het succes van afgelopen jaar - zowel het ingezamelde bedrag als het deelnemersaantal minimaal te verdubbelen.

Schrijf je nu in!

De Madurodam Marathon vindt plaats op zondag 6 oktober 2019. De deelnemers zullen gespreid starten vanaf 12:00 uur. De inschrijvingen voor de leukste kinderrun van Nederland zijn inmiddels geopend. Inschrijvingskosten beginnen vanaf 12,50 euro (voor een kind). Aanmelden kan via www.MadurodamMarathon.nl.