Iconische finish van stadsmarathon: heel Nederland aan je voeten

04-12-2018 | 10:30

Madurodam Marathon loopt langs Nederlandse hoogtepunten

Den Haag, 28 september 2018 – Een stadsmarathon langs de Amsterdamse Dam, het Haagse Vredespaleis, luchthaven Schiphol, Langnek en Holle Bolle Gijs uit de Efteling, het Corpusgebouw in Leiden en de échte Cup die Oranje won in 1988. Het lijkt onmogelijk, maar niets is minder waar. De deelnemers van de Madurodam Marathon kunnen op 7 oktober genieten van talloze stedelijke hoogtepunten, inclusief een iconisch finishmoment waarbij heel Nederland letterlijk aan hun voeten ligt. Het parcours van deze unieke marathon voor kinderen werd vandaag bekend gemaakt.

Net als bij andere marathons loopt het parcours van 1,69 kilometer (42 kilometer in Madurodam’s schaal 1:25) langs bijzondere highlights, maar dan wel uit heel Nederland. De start van de Madurodam Marathon vindt plaats op het George Maduroplein, voor de entree van Madurodam. De deelnemers gaan langs het Hubertusviaduct naar de Ver Huellweg. Via de Haringkade en de entree van Madurodam vervolgen zij hun weg naar de binnenstad van de populaire Haagse attractie. In Madurodam zelf gaan zij kris-kras over de paden richting de indoor attractie Zo Groot Is Oranje, waarna zij via de spelerstunnel richting de finish op het middenplein gaan.  

Marathon voor kinderen

De Marathon Madurodam is een officiële stadsmarathon, maar wel op een manier die past bij de Haagse topattractie: voor en door kinderen, voor iedereen toegankelijk én als sponsorloop voor een goed doel. De opbrengsten van de loop gaan naar de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Het evenement is gericht op kinderen, maar ook volwassenen mogen met hen mee rennen. Deelnemers kunnen zelf kiezen aan welke run zij mee doen, bijvoorbeeld één, twee of drie rondjes. De Madurodam Marathon is geschikt voor renners zonder beperking, blindrunners, racerunners én non-runners. Deelnemers mogen de marathon zelfs lopend afleggen: de maximale eindtijd is 2 uur. Voor kinderen die samen met een volwassene willen meedoen, omdat ze begeleiding nodig hebben of omdat het samen fijner is, bestaat er een speciale Family & Friends run.