Eerste stadsmarathon voor kinderen groot succes

04-12-2018 | 10:30

Kinderen halen tijdens Madurodam Marathon ruim 50.000 euro op

Den Haag, 7 oktober 2018 – De ruim tweehonderd deelnemers die vandaag aan de start verschenen van de Madurodam Marathon hebben een sportieve prestatie van formaat neergezet: samen haalden zij maar liefst ruim 50.000 euro op voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Douwe Bob heeft niet alleen een nieuwe single, hij gaat zich ook van zijn meest sportieve kant laten zien. De singer-songwriter zal a.s. zondag 7 oktober aan de start verschijnen van de Madurodam Marathon, de enige stadsmarathon zonder drempels: voor en door kinderen, met en zonder handicap. Samen met Merijn (13), ook wel bekend als reporter van The Voice Kids, is hij een van de ruim 200 deelnemers die hun beste beentje voortzetten voor het goede doel.

De Marathon Madurodam is een officiële stadsmarathon, maar wel op een manier die past bij Madurodam: voor en door kinderen, voor iedereen toegankelijk én als sponsorloop voor een goed doel. De opbrengsten van de loop gaan namelijk naar de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Zij halen geld op voor het project ‘Samen naar School’, waardoor gehandicapte kinderen toegang krijgen tot onderwijs op een reguliere school. Jaarlijks zijn er namelijk ruim 10.000 kinderen die niet naar school kunnen vanwege een handicap, en daardoor ook geen onderwijs krijgen.

Douwe Bob: “Er zijn duizenden kinderen met een handicap die geen onderwijs krijgen. Met dit project krijgen zij de kans om gewoon naar school te gaan. Het is mooi om te zien wat dit voor deze kinderen en hun ouders betekent. Dat gun ik deze kids.”

Over de finish met heel Nederland aan je voeten

Net als bij andere marathons loopt het parcours van 1,69 kilometer (42 kilometer in Madurodam’s schaal 1:25) langs bijzondere highlights, maar dan wel uit heel Nederland.

De start van de Madurodam Marathon vindt plaats op het George Maduroplein, voor de entree van Madurodam. Minister Sander Dekker geeft het startschot geven voor de eerste run.

De deelnemers gaan na de start eerst om Madurodam heen. Via de entree van Madurodam vervolgen zij daarna hun weg naar de binnenstad van de populaire Haagse attractie. In Madurodam zelf gaan zij kris-kras over de paden richting de finish midden in het bekende park, waar heel Nederland letterlijk op hen wacht.

Programma Madurodam Marathon

v.a. 12:00 uur           Aanvang + registratie bij Madurodam

13:30 uur                  Deelnemers nemen plaats in startvakken

13:45 uur                  Warming-up door Marlou van Rhijn

14:00 uur                  Start Kids Only Run

14:06 – 14:18 uur     Start Family & Friends run 1, 2 en 3

                                 Special guests: Douwe Bob en Merijn

14:35 uur                   Start RaceRunners

15:10 uur                   Finish laatste deelnemers

15:15 uur                   Prijsuitreiking + bekendmaking eindresultaat Madurodam Marathon