Eerste kindermarathon van Nederland is een feit

30-08-2018 | 10:07

Op 29 augustus hebben Zoë en Lucas het startschot gegeven van de Madurodam Marathon, Dit jaar organiseert Madurodam op 7 oktober de eerste kindermarathon van Nederland. De marathon is een stadsmarathon zonder drempels, ieder kind kan meedoen, ook als je minder valide bent.

Volledig in de oorspronkelijke stijl van het themapark Madurodam zelf is één rondje 1,69 kilometer. Dat is de officiële Marathon-afstand, maar dan schaal 1:25, de schaalverhouding waarin Madurodam oorspronkelijk gebouwd is. De deelnemers kunnen zelf  kiezen of om deze afstand 1 ,2 of 3 keer te lopen.

Stadsmarathon zonder drempels: ieder kind kan meedoen

De Madurodam Marathon is gericht op kinderen, maar ook volwassenen mogen met hen mee rennen. Deelnemers kunnen zelf kiezen aan welke run zij mee doen, bijvoorbeeld één (1,69 km), twee (3,38 km) of drie rondjes (5,09 km). Ze kunnen in hun eentje deelnemen of samen, tijdens de speciale Duo run. Aalders.
En het is een marathon zonder drempels, ieder kind kan meedoen: renners zonder beperking, handbikes, blade runners, blindrunners, racerunners én non-runners. Je mag de marathon ook lopend afleggen. Voor kinderen die samen met een volwassene willen meedoen, omdat ze begeleiding nodig hebben of omdat het samen fijner is, is er een speciale Family & Friends run.

De start van de Madurodam Marathon vindt plaats op het George Maduroplein, voor de entree van Madurodam. De deelnemers gaan vervolgens achter het park langs. De laatste meters leggen zij af door Madurodam zelf, met als hoogtepunt de finish middenin het park. “Iedere stadsmarathon heeft een iconische plek als finish. De Madurodam Marathon overtreft dit: je loopt langs alle iconen van Nederland en finish met letterlijk heel Nederland aan je voeten. Wie wil dat nou niet na zo’n prestatie?”

Door de Madurodam Marathon wint ieder kind

De Madurodam Marathon is niet alleen leuk om mee te doen, maar helpt ook andere kinderen. Het is één van de evenementen die Madurodam jaarlijks organiseert om kinderen in staat te stellen verbinding te maken met een ander, en er voor anderen te zijn.

Ieder jaar zijn er in Nederland ruim 10.000 kinderen die niet naar school kunnen vanwege een handicap, en daardoor ook geen onderwijs krijgen. De marathon van Madurodam is een fondsenwervende loop: de deelnemers gaan hun beste beentje voorzetten voor het project ‘Samen naar School’ van NSGK. Dit project geeft de keuze om kinderen met een (zware) handicap om ook naar een reguliere school te laten gaan. Zo wint uiteindelijk ieder kind!