Evenement

Tienduizenden mensen rennen jaarlijks één van de vele stadsmarathons in Nederland. Een prestatie van formaat, die niet voor iedereen weggelegd is. Omdat ze te jong zijn om een marathon te rennen, of omdat ze een handicap hebben. Madurodam organiseert daarom een stadsmarathon op een manier die bij ons past. Een marathon die voor iedereen toegankelijk is, met of zonder handicap, en vooral voor kinderen. Eén rondje tijdens de Madurodam Marathon is namelijk 1,69 kilometer: dat is de officiële marathonafstand in schaal 1:25, de verhouding waarin Madurodam gebouwd is. Zo kan iedereen zijn beste beentje voorzetten!

De Madurodam Marathon is één van de evenementen die Madurodam organiseert om kinderen in staat te stellen verbinding te maken met anderen ongeacht leeftijd of achtergrond: als deelnemer haal je geld op voor het project ‘Samen naar School’ van NSGK. Jaarlijks zijn er namelijk ruim 10.000 kinderen die geen onderwijs krijgen, omdat ze door hun handicap niet naar school kunnen. En dat terwijl ze net als kinderen wel kunnen leren.

Het project 'Samen naar School' zorgt ervoor dat kinderen met een beperking een speciale klas binnen een gewone school krijgen. Zo kunnen ze waar mogelijk mee doen met met de andere leerlingen, tijdens het kringgesprek, de muziekles, de gymles of het speelkwartier. Met het geld dat jij inzamelt voor de Madurodam Marathon help je andere kinderen om naar school te kunnen. Zo wint ieder kind!

Voor wie is de Madurodam Marathon bedoeld?
Kunnen alleen kinderen meedoen?
Welke afstanden zijn er?
Moet ik als deelnemer verplicht geld ophalen?