Duo run

De Madurodam Marathon is een échte stadsmarathon, net als de marathon van New York, Rotterdam en Amsterdam. Maar dan wel een zonder drempels. In Madurodam vinden we het namelijk belangrijk dat de marathon voor en door kinderen is én voor iedereen toegankelijk. Dat past namelijk bij ons!

De afstanden van de Madurodam Marathon zijn gebaseerd op de officiële afstand van een marathon, 42 kilometer. Maar dan schaal 1:25, de verhouding waarin Madurodam gebouwd is. En dat is 1,69 kilometer, precies 1 rondje. Maar je kunt er ook voor kiezen om 2 rondjes (2,9 km) of 3 rondjes (4,1 km) af te leggen.

DUO Run speciaal voor minder valide kinderen die hulp krijgen van hun vriendje of vriendinnetje

Misschien ken je wel iemand die niet in z’n eentje de Madurodam Marathon kán lopen. Bijvoorbeeld omdat je broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje niet goed kan zien, of niet kan lopen. In al deze gevallen geldt dat je je dan kunt inschrijven voor de Duo run. Je legt dan samen met je vriendje (en zonder ouders) het parcours af, natuurlijk met een finish in Madurodam. Dit parcours is geschikt voor kinderen met en zonder beperking.

Inschrijvingskosten

De maximale eindtijd voor de Duo run is 2 uur. De inschrijvingskosten voor de Duo run zijn €20 per deelnemer voor 'early birds' (inschrijving voor 30 september). Schrijf je je na 30 september in, dan zijn de inschrijvingskosten €25 per deelnemer. Voor dit bedrag krijgt iedere deelnemer een startbewijs, een medaille, een goodiebag én mag per persoon 3 supporters gratis meenemen waarmee vóór of ná de loop Madurodam bezocht kan worden.

Kinderen die zelfstandig de run kunnen doen mogen zich inschrijven voor de Individuele Run.

Volwassenen die samen met een kind met of zonder handicap de marathon willen rennen, kunnen zich inschrijven voor de Madurodam Family & Friends run. Zo kan iedereen meedoen!

Wil je meer weten over het parcours en de andere afstanden? Dat lees je hier.