Algemene informatie over je deelname

Heb jij altijd al een sportieve prestatie van formaat neer willen zetten in een wereldstad? Dan is de Madurodam Marathon dé stadsmarathon voor jou. Het is de enige stadsmarathon zonder drempels: voor en door kinderen, voor iedereen toegankelijk en voor een goed doel. Door deel te nemen aan de Madurodam Marathon halen we samen geld op voor het project 'Samen naar School' van NSGK. Jaarlijks zijn er namelijk duizenden kinderen die wél kunnen leren, maar géén toegang hebben tot onderwijs. Vanwege hun handicap. Als we op 7 oktober samen ons beste beentje voorzetten, kunnen we ervoor zorgen dat zij ook naar school kunnen!

Hier vind je praktische informatie over Madurodam Marathon. Staat de informatie die je zoekt er niet bij, kijk dan eerst even bij de veelgestelde vragen.

Afstanden

De Madurodam Marathon heeft verschillende loopafstanden. Je kunt kiezen voor één rondje van 1,69 kilometer, twee rondjes of drie rondjes. Hoeveel rondjes je ook kiest, het is een echte stadsmarathon die je aflegt en toegankelijk voor iedereen. Een rondje van 1,69 kilometer is de officiele lengte van een marathon, maar dan schaal 1:25, de verhouding waarin Madurodam gebouwd is. Hier vind je meer informatie over de afstanden en het parcours.

Programma en starttijd
 
De Madurodam Marathon gaat op zondag 7 oktober om 14:00 uur van start op het George Maduroplein, het plein voor de entree van Madurodam. We starten met de Individuele run van 1,69km. Om te zorgen dat alle deelnemers voldoende tijd en ruimte hebben, heeft iedere afstand een eigen starttijd. We raden je aan om uiterlijk een half uur van tevoren aanwezig te zijn bij Madurodam. Natuurlijk zijn je supporters dan ook al van harte welkom!

Ophalen startbewijs

Vanaf 12:00 uur kun je je startbewijs ophalen. Ook ontvangen je drie supporters een bandje waarmee ze in en uit het park kunnen. 

Starttijden

Door de verschillende afstanden komen de deelnemers de hele middag over de finish in Madurodam. Zodra alle deelnemers binnen zijn maken we het eindresultaat dat we met elkaar hebben opgehaald voor het project 'Samen naar School' van NSGK bekend. We hopen dat alle deelnemers hierop blijven wachten. Tijdens het wachten heb je als deelnemer samen met je supporters vrij toegang tot Madurodam. Hier vind je meer informatie over de (start)tijden en het programma.

Inschrijven

Schrijf je op tijd in voor de Madurodam Marathon, dan heb je nog genoeg tijd om geld op te halen voor het NSGK.  Inschrijven kan via deze website. Als deelnemer betaal je inschrijvingskosten. Voor 'early birds' (inschrijving voor 30 september) kost het €20 euro per deelnemer, ongeacht welke afstand je loopt en of je samen met iemand loopt in de duoloop of family en friends loop. Schrijf je je in na 30 september, dan kost het €25 euro per persoon. Voor dit bedrag krijgt iedereen een startbewijs, een medaille, een goodiebag én mag per persoon 3 supporters gratis meenemen waarmee vóór, tijdens of ná de loop Madurodam bezocht kan worden. 

De Madurodam Marathon is een sponsorloop. Samen halen we geld op voor het goede doel, namelijk het project 'Samen naar School' van NSGK. Jaarlijks zijn er namelijk ruim 10.000 kinderen die niet naar school kunnen, en daardoor ook geen onderwijs krijgen. Terwijl ze wel kunnen leren! Hoe meer geld we ophalen voor dit project, hoe meer kinderen met een handicap ook gewoon naar school kunnen. Het ophalen van geld doe je met je persoonlijke actiepagina. Deze pagina maak je automatisch aan wanneer je je inschrijft. Deel je persoonlijke actiepagina met zoveel mogelijk mensen in je omgeving, bijvoorbeeld via Whatsapp, Instagram of Facebook en vraag of ze je willen steunen met een donatie. Alleen zo wint ieder kind!

Faciliteiten

Er is een beperkt aantal lockers beschikbaar. Je kunt ook aan je supporters vragen of zij tijdens de Madurodam Marathon je spullen willen bewaren.

Is er eten en drinken voor de deelnemers?

Bij de start en finish zijn cateringpunten ingericht waar je (tegen betaling) eten en drinken kunt krijgen. Ook het restaurant Taste of Holland is open. Zorg ervoor dat je als deelnemer voldoende water, snacks en dextro bij je hebt.

Alle deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor zijn of haar spullen. Zorg dus dat je geen waardevolle spullen meeneemt. Er is beperkt aantal lockers beschikbaar. Je kunt ook aan je supporters vragen of zij tijdens de Madurodam Marathon je spullen willen bewaren. Er is een aparte ruimte beschikbaar waar je je rolstoel tijdelijk neer kunt zetten tijdens je deelname aan de Madurodam Marathon.

Vragen?

Heb je nog andere vragen? Kijk dan op de pagina met de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.